10-mBlock İle Polis Sireni ve Çakar Işığı

08.12.2017
696
A+
A-

Daha önce iki LED yakıp polis çakarı yapmıştık. Şimdi iki tane led ile polis çakar ışığı ve aynı zamanda polis sireni yapalım. Bunun için

1-Arduino Uno(1 adet)

2-BreadBoard 

3-LED(2 adet) Kırmızı ve Mavi

4-220Ω Direnç(2adet)

5-Buzzer(1 Adet)

6-Jumper Kablolar

Malzemelere ihtiyacımız var.

Devremizin taslağını FritZing programıyla oluşturalım.

-GND’den – alıp BreadBoardun eksisine bağladık. LEDlerin Eksisini içindeki büyük parçaya bakarak belirledik. İçindeki büyük parçanının olduğu bacak – (Katot) dir. LED’lerin Eksisini ve buzzerın eksisini breadboardun eksi kanalına bağladık.

-LED’in içindeki küçük parçanın olduğu bacağa da 220Ω direnç bağlıyoruz. Bu işlemi diğer LED içinde yapıyoruz.

-Birinci Direncin boş ucundan aldığımız kabloyu 7 Nolu Pine takıyoruz.

-İkinci Direncin boş ucundan aldığımız kabloyuda 6 Nolu Pine takıyoruz.

-Buzzerın + bacağını da 9 nolu Pine takıyoruz.

Programda hazırladığımız şekle göre devreyi oluşturduktan sonra sıra kodları oluşturmaya geldi. Kodları mBlock programında oluşturuyoruz.

Kodlarda bu sefer farklı bir blokla kodlama yaptık. 5 defa tekrarla blogunu kullandık. Buradaki amaç ledlerin herbirini 5 defa kısa süreli(0,075 sn yanıp 0,025sn sönük) yanıp sönmesini amaçladık.Aynı zamanda 9 nolu pine bağlı olan Buzzerın G5 ve A5 notalarını çeyrek vuruşla çalmasını sağlamak. Bu projede Buzzer G5 notasını çeyrek vuruşta çalarken. Mavi LED 0,075 sn yanıyor 0,025sn sönük kalıyor bu işlemi de 5 defa tekrarlıyor(Sadece LED’in yanmasını sağlıyor). Daha sonra A5 Notasını Çeyrek vuruşla çalarken Kırmızı LED  0,075 sn yanıyor 0,025sn sönük kalıyor bu işlemi de 5 defa tekrarlıyor. (Sadece LED’in yanmasını sağlıyor). Bu işlemi sürekli tekrarlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.