mBlock mu Yoksa S4A mı ?

03.12.2017
430
A+
A-

Arduinonun kendi Arduino IDE programlaması C++ dilinin aynısıdır. Bundan dolayı hayatında hiç programlama dili ile uğraşmamış biri için zordur. Bizler de ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile çalışacağımız için bizim için daha da işi zorlaştırıyor.

Blok kodlama ile bu işi daha kolay hale getirebiliriz. Bunun için şu anda çok bilinen iki uygulama var. mBlock ve S4A (Scratch For Arduino) programları.

Ben ilk önce S4A ile başladım. Ancak orada bazı sıkıntılar başgösterdi. Özellikle her bir devre elemanı için arduino karta kütüphane yüklemek gerekiyor (arduino ide ile) Bunları öğrencilerin yapması zordu.  S4A da 10-11-12-13 numaralı dijital pinler kullanabiliyordum. Yaptığım çalışmayı arduino karta yükleme yapamıyordum. S4A kapattığımda yaptığım çalışmada gidiyordu. Bilgisayara bağımlı kalıyordum.Sadece Arduino Uno ile çalışabiliyordu. Serial ekran çıktısı alamıyordum. Tek avantajı Analog pinlerden gelen verileri anında okuyabiliyordum.

 

Sonra mBlock uygulaması ile çalışmaya başladım. mBlock uygulaması benim için büyük avantajlar sunuyordu. Bir çok kartı destekliyordu. Her hangi bir kütüphane yükleme ihtiyacı duymadım kartlara. Yaptığım çalışmaları kartlara direk yükleyip bilgisayardan bağımsız çalışabildim ve tüm pinleri aktif şekilde kullanabildim. Hatta Arduino Mega’yı bile çok rahat kullandım. Serial ekrana çıktı alabiliyoruz.

Bu yüzden ben sitede mBlock ile kodlamaya ağırlık vereceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.